Menu
Gratis offerte
Klik hier
Wij bellen u terug

Zonnepanelen reinigen

Zonnepanelen reinigen

Zonnepanelen schaft u aan om zoveel mogelijk zonne-energie op te wekken. Gezien de grote investering is het logisch dat u het maximale rendement uit deze investering wilt halen. Naast de aanschaf van zonnepanelen bestaat het proces uit een nog zeker zo belangrijk aspect, namelijk het reinigen van zonnepanelen. Om een zo hoog mogelijk rendement uit uw investering te halen verzorgen wij graag een periodieke reiniging, welke vaak samen gaat met een technische controle van uw zonnepaneelinstallatie.

WaasSolar is erkend installateur van PV of zonnepaneelinstallaties met de beschikking over een eigen plaatsings, technisch en administratief team. WaasSolar staat voor vakmanschap, kwaliteit en klantenservice welke sinds jaar en dag bekend zijn in de regio.

Zelfreiniging zonnepanelen

Met enige regelmaat horen wij dat zonnepanelen volledig zelfreinigend zijn. Dit is gedeeltelijk waar. De zonnepanelen worden gereinigd door een regenbui, echter blijft er altijd nog wel wat vuil of stof achter dat handmatig moet worden gereinigd.

Als voorbeeld hiervoor gebruiken wij vaak de voorruit van uw wagen. Als u deze gedurende langere tijd niet reinigt en enkel door een regenbui wordt schoongespoeld, blijft er ook vuil achter dat extra moet worden gereinigd. Hetzelfde geldt voor zonnepanelen.

Zorg er daarom ook voor dat u de zonnepanelen met enige regelmaat laat reinigen voor een hoger rendement. WaasSolar voert deze reiniging graag voor u uit.
 
Meer lezen:

Essentie zonnepanelen reinigen

Wij krijgen regelmatig de vraag hoe belangrijk het reinigen van zonnepanelen daadwerkelijk is. Hieronder wordt omschreven wat zonnepanelen reinigen kan betekenen voor u als particulier of bedrijf om rendementsverlies tegen te gaan.

Minder zonne-energie door vervuiling

Hoe groot is de invloed van vervuiling voor uw zonnepaneelinstallatie? Uit onderzoek is gebleken dat het niet laten reinigen van uw zonnepaneelinstallatie een rendementsverlies van 2-3% per jaar opleverd. Deze percentages gelden voor particulieren. Uit onderzoek voor bedrijven is gebleken dat het rendementsverlies kan oplopen tot 20%. Wij adviseren daarom ook nadrukkelijk uw installatie regelmatig te laten reinigen om rendementsverlies te voorkomen.

De kostprijs van een professionele reiniging van zonnepanelen begint vanaf 100euro.

Afhankelijk van het aantal panelen, laat u dit best samengaan met een technische controle.

Reinigingen worden gebundeld in minder drukke perioden.

Maak een afspraak

 

  • Eigen plaatsing van A tot Z
  • Bespaar energie, geld en het milieu
  • Garantie op product, montage en het rendement
  • De beste kwaliteit in zonnepanelen dankzij Sunpower
  • Specialist in aanleg en onderhoud van zonnepanelen
  • Snelle levering uit eigen voorraad
  • 25 jaar productgarantie
  • Naast 25 jaar vermogens garantie

5357

klanten

10!

jaar ervaring

21625

kWp geïnstalleerd vermogen

3870

gezinnen