Menu
Gratis offerte
Klik hier
Wij bellen u terug

Historiek & Toekomst

Passie

WaasSolar is ontstaan vanuit een passie voor hernieuwbare energie. CEO Chris Poppe heeft zich verdiept in de mogelijkheden van zonne-energie en die meteen toegepast in zijn eigen huis en in dat van zijn ouders.  

In de zomer van 2008 is hij gestart met WaasSolar. Hij nam alle taken voor eigen rekening. Door de groeiende populariteit van de overheidssubsidies voor zonnepanelen had hij al snel behoefte aan bekwame medewerkers.


Subsidies:

De combinatie van goede kwaliteit en hoge subsidies zorgde voor een snelle groei, tussen 2009 en 2011 steeg het aantal medewerkers van WaasSolar tot 32.

De hoge subsidies die geleidelijk werden afgebouwd, brachten hectische dagen mee. Telkens een volgende daling van de bedragen werd aangekondigd, sprongen nog snel mensen op de kar en wilden ze vlug hun panelen. WaasSolar heeft ook toen al steeds gekozen voor kwaliteit. De panelen en de plaatsingen moesten goed zijn, of de opdracht werd niet aanvaard.

En toen, midden 2012, werd de subsidiëring plotsklaps en onverwacht, totaal stopgezet in Vlaanderen. De markt stortte in elkaar. Een jaar lang kwamen er nauwelijks bestellingen binnen. Chris zag zich verplicht afscheid te nemen van bijna al zijn medewerkers. 

 

 

 

Rendement:

Wat verloren ging aan subsidies, werd echter goedgemaakt door de vorderingen in de technologie en in het rendement van zonnepanelen. Gekoppeld aan de stijgende prijzen van elektriciteit en alternatieve energiebronnen.

Door de voortdurende aandacht voor kwaliteit kon WaasSolar sneller groeien dan de markt voor zonne-energie. Met een groeitempo van 200 procent in 2014, 2015 en 2016 klom het aantal medewerkers opnieuw, tot vandaag meer dan 40. Een dochterbedrijf om het oosten van het land te bedienen, is opgestart.

Wat is dan wel dat rendement? Dit schommelt afhankelijk van de situatie. Particulieren mogen rekenen op 8 à 10 procent per jaar, bedrijven op 8 à 16 procent. Voor een kleine installatie (voor een gezin van twee personen) betekent dit een besparing van zo’n 500 euro per jaar, op een investering van een kleine 5.000 euro. Wanneer de elektriciteitsprijs verder blijft stijgen, wordt dit rendement uiteraard hoger.

 

Slim beheer:

De toekomst van WaasSolar en van (hernieuwbare) energie is vandaag al opgestart en in volle uitbouw. Het gaat er om de gratis zonne-energie zo goed mogelijk aan te wenden. Zo slim mogelijk. Op het juiste ogenblik.

Waar een installatie vroeger bestond uit zonnepanelen en een omvormer (om de energie op het elektriciteitsnet te kunnen zetten), zijn er nu meer mogelijkheden om de investering optimaal aan te wenden. Zo plaatst WaasSolar batterijen en laadpalen voor elektrische auto’s. Via ‘slim beheer’ wordt het zo mogelijk om de wasmachine te laten draaien, of om de elektrische auto op te laden wanneer er het meeste zonlicht is. 

  • Eigen plaatsing van A tot Z
  • Bespaar energie, geld en het milieu
  • Garantie op product, montage en het rendement
  • De beste kwaliteit in zonnepanelen dankzij Sunpower
  • Specialist in aanleg en onderhoud van zonnepanelen
  • Snelle levering uit eigen voorraad
  • 25 jaar productgarantie
  • Naast 25 jaar vermogens garantie

5357

klanten

10!

jaar ervaring

21625

kWp geïnstalleerd vermogen

3870

gezinnen