Batterij opslag

Home » Batterij opslag

Energie-opslag voor een duurzaam huis

Powerwall is een thuis-batterij die gebruik maakt van elektriciteit afkomstig van zonnepanelen om uw woning in de avond van stroom te voorzien. Geautomatiseerd, compact en eenvoudig te installeren, geeft Powerwall de mogelijk uw zelf-consumptie van zonne-energie te maximaliseren.

Waarom Powerwall?

Dankzij de thuisbatterijen van Tesla profiteert u maximaal van uw zonnepanelen. Deze batterijen bieden bovendien verschillende oplossingen voor reservevoeding. U hoeft zelfs niet meer afhankelijk te zijn van het elektriciteitsnet.

 

Elektriciteit uit zonne-energie in de nacht

Powerwall slaat de elektriciteit op die overdag door de zonnepanelen wordt gegenereerd. Deze elektriciteit is dan later, als het donker is, bij u thuis beschikbaar.

Hiermee wordt de kloof overbrugd tussen het moment dat zonlicht maximaal beschikbaar is en het moment dat vraag naar elektriciteit maximaal is. Op deze manier worden de fotonen alleen gebruikt wanneer dat nodig is.

Volledig onafhankelijk van het net

Combineer zonnepanelen met een of meer Powerwall-thuisbatterijen om uw huis volledig onafhankelijk van het elektriciteitsnet van stroom te voorzien.

Een netto energielabel van nul betekent dat uw huis net zoveel energie produceert als verbruikt, maar in het geval er behoefte is aan meer stroom dan is uw huis nog altijd op het elektriciteitsnet aangesloten.

Noodstroomvoorziening

Mocht de stroom uitvallen, dan kunt u met Powerwall uw gehele huis of bepaalde toestellen van continue stroom voorzien.

Als u Powerwall installeert in combinatie met zonnepanelen, dan kunt u thuis tijdens stroomuitval gebruik maken van door zonne-energie gegenereerde elektriciteit.

 

Hoe het werkt?

Een typisch Powerwall-systeem bestaat uit zonnepanelen, een omvormer om elektriciteit om te zetten van gelijk- naar wisselstroom, een meter om het vermogen van de batterij te meten en, bij gebruik als noodstroomvoorziening, een secundair circuit dat de belangrijkste toestellen van stroom voorziet. Welke componenten zijn vereisthangt af van de manier waarop u de thuisbatterij gebruikt.

 

Zonnepanelen

Panelen zetten zonlicht om in elektriciteit waarmee de Powerwall wordt gevoed en waarmee uw huis overdag van stroom wordt voorzien. Als u geen gebruik maakt van zonnepanelen, kunt u de Powerwall gebruiken om de energierekening te verlagen door het energieverbruik strategisch te verschuiven.

Powerwall

De thuisbatterij wordt opgeladen door de elektriciteit die door de zonnepanelen of het elektriciteitsnet wordt gegenereerd.

Omvormer

De omvormer verandert gelijkstroom afkomstig van zonnepanelen, het elektriciteitsnet en Powerwall in wisselstroom dat in uw huis wordt gebruikt door de verlichting en apparatuur.

Voor alle Powerwall-installaties is een compatibele omvormer vereist. Ook wordt er een meter geïnstalleerd om de productie van zonne-energie en het energieverbruik in huis te meten, zodat u maximaal gebruik maakt van zonne-energie.

Schakelkast

Elektriciteit vanuit de omvormer wordt naar uw de schakelkast geleid. Gedurende de nacht, of voor toepassingen zonder zon, wordt elektriciteit afkomstig vanuit het elektriciteitsnet via de schakelkast naar de omvormer geleid om de Powerwall op te laden.

Back-uppaneel en schakelaar

Voor sommige noodstroominstallaties is mogelijk een tweede schakelkast noodzakelijk waarop alle kritieke apparaten en stopcontacten die u van noodstroom wilt voorzien, zijn aangesloten. Het noodstroompaneel wordt tijdens een stroomstoring automatisch door een elektrische schakelaar geactiveerd.

Als u deze schakelaar in combinatie met een zonnepaneel installeert, kan zonne-energie blijven worden geproduceerd tijdens stroomuitval. Een noodstroominstallatie is een optionele functie tijdens de installatie van het systeem, om maximaal gebruik te maken van zonne-energie of om het energieverbruik te verschuiven.

Maak een afspraak

Advies of offerte?

Bent u geïnteresseerd in Batterij opslag?Wij adviseren u graag

Vrijblijvend advies

Wij bellen u

Dommelstraat 74 B-9250 Waasmunster052 69 16.52

info@waassolar.be Laat ons u bellen

Wat kan ik besparen

WaasSolar biedt hoge kwaliteit oplossingen energiebesparing

Neem contact op

ADVIES OF OFFERTE?

Wij adviseren u graag over alle aspecten van uw panelen.

Wij leveren voor u de beste merken panelen en en onderdelen.

INSTALLATIE & KEURING

Installatie wordt verzorgd door eigen, goed opgeleid personeel met vakkennis

WAT KAN IK BESPAREN

U doet er goed aan uw zonnepanelen regelmatig te reinigen.

Dit voeren wij professioneel en met een speciale installatie voor u uit.

VERHUIZING & SERVICE

Wij zorgen ervoor dat uw bestaandeinstalatie naar uw nieuw adres worden verplaatst en vakkundig opnieuw worden geïnstalleerd.